Składniki
(na 2 porcje)
- szklanka wody (ok. 250 ml),
- sok z jednej cytryny (ok. 50 ml),
- skórka starta z jednej cytryny,
- łyżeczka cukru pudru (ok. 5g).
Sposób przygotowania
1. Miksujemy wszystkie składniki, przelewamy do plastykowego
naczynia i wstawiamy do zamrażalki
2. Sorbet miksujemy co 10 min. żeby nie powstały grudki
lodu.
3. Sorbet będzie gotowy, gdy będziemy mogli uformować kulki
lodów.
Sorbet cytrynowy jest bogaty w:
- witaminę C, która działa przeciwnowotworowo.
Porcja waży: ok. 150 g
Energia: 17,6 kcal
Białko: 0,1 g
Tłuszcze: 0,1 g
Węglowodany: 4,1 g
Błonnik pokarmowy : 0,1 g
Smacznego i zdrowego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.