Składniki
(na 20 sztuk)
- 2 szklanki mąki Graham(ok. 230 g)
- 5 łyżek oleju rzepakowego (ok. 50ml),
- 4 ząbki czosnku,
- 2 łyżki ziół prowansalskich,
- płaska łyżeczka soli (ok. 5g),
- ciepła woda.
Sposób przygotowania
1. Mąkę łączymy z olejem, solą, wyciśniętym przez praskę
czosnkiem, łyżką ziół i ciepłą wodą (dla uzyskania odpowiedniej konsystencji).
2. Ciasto wyrabiamy i rozwałkowujemy.
3. Ciasto przekładamy na papier do pieczenia, obsypujemy
ziołami prowansalskimi i pieczemy w 180⁰C przez ok. 20 min.
Krakersy są bogate w:
- błonnik pokarmowy, który daje uczucie sytości i reguluje
pasaż jelitowy.
Porcja waży: ok. 20 g
Energia: 57,6 kcal
Białko: 1,4 g
Tłuszcze: 2,8 g
Węglowodany: 8,1 g
Błonnik pokarmowy : 1,2 g
Smacznego i zdrowego
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuń