Składniki:
(na dwie porcje)
- 400 g arbuza bez
skóry i pestek,
- 20 truskawek (ok. 200 g).
Sposób przygotowania:
1. Miksujemy arbuza z truskawkami i przelewamy do pucharków.
Koktajl jest bogaty w:
- witaminę C (pochodzącą z truskawek), która działa przeciwnowotworowo
i przyspiesza gojenie się ran,
- kwas foliowy (pochodzący z arbuza), który wspomaga pracę
układu nerwowego.
Wartość odżywcza jednej porcji:
Porcja waży: ok. 300 g
Energia: 101,20 kcal Białko: 1,88 g
Tłuszcze: 0,80 g
Węglowodany: 24,11 g
Błonnik pokarmowy : 2,54 g
Smacznego i zdrowego
Trójkolorowa Tęcza
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.