piątek, 21 czerwca 2013

Koktajl arbuzowo-truskawkowy

Składniki:
(na dwie porcje)

- 400 g arbuza bez skóry i pestek,
- 20 truskawek (ok. 200 g).


Sposób przygotowania:

1. Miksujemy arbuza z truskawkami i przelewamy do pucharków.



Koktajl jest bogaty w:

- witaminę C (pochodzącą z truskawek), która działa przeciwnowotworowo i przyspiesza gojenie się ran,
- kwas foliowy (pochodzący z arbuza), który wspomaga pracę układu nerwowego.


Wartość odżywcza jednej porcji:


Porcja waży: ok. 300 g  
Energia: 101,20 kcal   
Białko: 1,88 g   
Tłuszcze: 0,80 g  
Węglowodany: 24,11 g 
Błonnik pokarmowy : 2,54 g







Smacznego i zdrowego:-)
Trójkolorowa Tęcza

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz