Składniki
(na 2 porcje)
- kawałek imbiru,
- ½ cytryny (ok. 40g),
- łyżeczka miodu (ok. 12g),
- 2 szklanki ciepłej wody (ok. 0,5 l)
Sposób przygotowania
1. Obieramy imbir i kroimy na cienkie
platerki.
2. Do ciepłej wody dodajemy imbir, miód i sok
z cytryny.
Napój imbirowy jest bogaty w:
- substancje przeciwbakteryjne, pochodzące z miodu
- substancje przeciwzapalne i przeciwwymiotne, pochodzące z
imbiru.
Wartość
odżywcza jednej porcji:
Porcja
waży: ok. 250 ml
Energia: 23,0 kcal
Białko: 0,1 g
Tłuszcze: 0,0 g
Węglowodany:
5,7 g
Błonnik
pokarmowy : 0,2 g
Smacznego i zdrowego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.