poniedziałek, 13 marca 2017

Koktajl gruszka-kiwi-szpinak

Składniki
(na 1 porcję)

- gruszka (ok. 156 g),
- kiwi (ok. 80 g),
- garść szpinaku (ok. 25 g),
- 1/2 szklanki wody (ok. 125 ml).


Sposób przygotowania

1. Obieramy gruszkę i kiwi ze skóry.
2. Miksujemy gruszkę z kiwi, szpinakiem i wodą.




Koktajl jest bogaty w:


- żelazo (pochodzące ze szpinaku), które jest składnikiem krwi,
- witaminę C (pochodzącą z kiwi), która jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo.


Wartość odżywcza jednej porcji:

Porcja waży: ok. 390 ml
Energia: 133,6 kcal
Białko: 2,3 g
Tłuszcze: 0,8 g
Węglowodany: 34,6 g
Błonnik pokarmowy: 5,7 g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.